vineri, 27 iulie 2007

www. adevaratii si bazatii . rro

Daca astepti sa citesti un "post" funny si linistit, sari peste articolul asta ...

"Ia zi serifule ... unde mergem ?" - Serif ? Care este cea mai mica asemanare dintre mine si un serif ? Purced la analizarea raspunsului pe masura ce ma urc in taxi-ul jegos de Bucuresti din Gara de Nord. Cu aceiasi problema de business ma aflu din nou in capitala, cazat (evident) la Hotel Elizeu. Tipul (taximetristul) detine un caracter flegmatic din multe puncte de vedere. Statia paraie ceva despre o adresa la care nu s-a prezentat numarul 218. Tipul imi precizeaza informat : "Deci daca ele vede ca n-are comenzi, deci care e spilul, ele da prin statie la care e cu ele, deci intelegi ?" - Nu inteleg. Nimic. Doua tipe imbracate sumar sunt la propriu speriate de claxonul pervers si insistent al taximetristului. Tipul foloseste inca odata caracterul flegmatic pe fereastra si concluzioneaza a-tot-cunoscator "Toate e curve".

De ceva timp observ inmultirea personajelor tuciurii la terasa pe care obisnuiesc sa o frecventez frecvent din cartierul unde ma aflu. Ideea e simpla, este singura terasa (terasa cu mese afara) care e deschisa seara pe tarziu (asta pentru ca este non-stop). E frumos, e linistit, nu e muzica (daca era, clar erau manele) si e singurul loc din zona unde se poate bea o bere la aer liber fara sa te uiti din 5 in 5 minute la ceas ca sa stii cand trebuie sa pleci.

"Sa moara viata mea, fratie" este o alta expresie pe care am auzit-o de curand acolo. Ce se intampla ? Terasa este buna, lumea de acolo nu e. Mai nou nu mai ai loc, pentru ca toate mesele sunt pline. De indigeni. Sincer nu m-ar deranja atat de tare daca si-ar vedea de treaba, dar sunt scandalagii, sunt mult prea "pizdosi" si nu ai pace la masa cu ei. Vorbesc tare, gesticuleaza si daca ai pune la masa lor o profesoara de romana ... mai mult ca sigur ca s-ar sinucide bagandu-si unghia in gat la auzul recordului de dezacorduri pe propozitie.

"Da-te ca-mi bag **** in **** ... mergi la ***** ... **** mea" si asta foarte zgomotos, privind in jur sa agate privirea siderata a cuiva de la alta masa. Atunci porneste scandalul. Venise unul ieri, care (nu glumesc) din 15 in 15 secunde ragaia extrem de decibelic. Dupa care ... se uita cu fata lui de prost in jur si explica : "ce **** mea, fratie, beau bere".

Terasa mea preferata, locul unde era liniste si frumos, este transformata incet, incet intr-un spatiu de depozitare al bastinasilor prosti. Nu as avea nimic cu ei daca s-ar purta civilizat, daca ar lasa tonul mai jos si daca si-ar vedea linistiti de berea lor. Dar acum, pur si simplu iti e frica sa-ti scoti prietena pe terasa aia.

Suna un telefon. Stiu ca e al unui dobitoc de tigan prost crescut si cretin de la masa de langa, pentru ca tonul de apel este reprezentat sonor printr-o manea dintre cele mai de prost gust. Raspunde cu voce tare (mult prea tare) si convorbirea lui este auzita de toata terasa. Este vorba despre banii lu' Kent (da, Kent e numele tipului cu banii). Se poarta vulgar si execrabil cu femeile ospatarite, iar pe ospatari aproape ca-i iau la bataie. Sunt nemultumiti ca nu vine mai repede berea, sau ca nu e prea rece. "Hai frate, ca mor aici, cu berea aia mai repede, ce **** mea dureaza, hai ca-mi bag ****" nu este din punctul meu de vedere un mod corect de a te purta cu un ospatar doar pentru ca are o fata mai de copil. La fel cum nu este nici fraza din fundal pe care vreau sa o aud cand stau la masa.

Convorbirile cu prietenii tai nu mai sunt la fel. Pentru ca vorbesc prea tare. Mult prea vulgar si amenintator. Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi e pur si simplu scarba. Iar daca indraznesti macar sa te uiti la ei, ai facut o greseala sora cu moartea. "Fratie, iti e prea cald cu toti dintii in gura ?".

Stau si ma gandesc pur si simplu eu am o problema. Acesti oameni in mod normal se evita, nu trebuie sa ai nici un fel de legatura cu asa ceva. Dar totusi, cateodata prezenta lor acolo te deranjeaza pur si simplu pentru ca nu te auzi cu persoana din fata ta, iar backgroud-ul sonor este presarat din 3 in 3 cuvinte cu un penis sau o materie fecala.

Acum 2 ani mixam in discoteca Albert dintr-o localitate prahoveana. Proportia coloristica era de 1:1 dar va pot spune un fapt : niciodata nu a avut loc vreun incident intre romani si rromani. Fiecare natie avea problemele ei, dar daca-l calcai pe unul de-al lor pe picior te scuzai si totul continua fara nici un fel de probleme. Nici macar o privire stranie. Pe terasa e insa altfel. Daca nu exista focare de scandal ... ei le provoaca. Daca nu eu "boala" pe nimeni ... isi fac. Sunt dezgustatori si rai. Sunt vulgari si pusi mereu pe harta. Sunt nesimtiti si chei. Toti !

Nu sunt adeptul unei lumi in care toata lumea culege floricele in cea mai stransa intelegere. Dar cand iti incalca teritoriul auditiv, cand traiesti cu frica de a nu ajunge intreg acasa, atunci incepe sa devina usor deranjant. Si partea proasta este ca pana atunci cand nu se lasa cu probleme grave, nimeni nu o sa faca nimic. Cum le putem permite sa faca asa ceva ?

Sunt nervos si plin de ura. Si sunt sigur ca este doar o problema de-a mea.
Nu este corect, dar stiu bine ca [virgula] corectitudinea nu este un element de baza in lumea in care traim.

In incheiere, va las sa priviti 3 poze de la o inmormantare de tigani. Imaginile spun tot.

[Remarcati va rog prezenta _plazmei_ si a bauturilor scumpe din cavou]






Eu cu ce am gresit ?

Niciun comentariu: